2016. január 31.

5 állati méreg

5 méreg az állati eredetű ételekben 
 
A méreg olyan anyag, ami sérülést, betegséget vagy halált okoz, különösen kémiai  úton. Fájdalomhoz, betegséghez, korai halálozáshoz segítenek hozzá az állati eredetű  ételek. A bennük lévő 5 fő méreg, ami mérgezi a szervezetünket: a sok fehérje, a zsír, a koleszterin, a methionione (egy kén tartalmú aminosav) , étkezési sav. Az emberek próbálnak helyesen étkezni és tévesen azt gondolják:

Tej? ­ kalcium: erős csontozat, 
Marhahús? ­ meg is van a vas,
Csirke? ­ a sok jó, sovány fehérje,
Hal? ­ íme az Omega 3 zsírsav.

A "kalcium", "vas", "fehérje", "omega 3 zsírsav" bejegyzésben olvashatsz bővebben  az oldalamon az egyes témákról. A kalcium, vas, fehérje, omega 3 zsírsav fontos a szervezetünk számára, csak nem mindegy mennyit, milyen formában és milyen forrásból szerzünk ezekből az  anyagokból. Vessünk egy pillantást a következő táblázatra: 




Amint látjuk az állati eredetű termékek nagy mennyiségű fehérjét, zsírt, koleszterint, methioninet, étkezési savat tartalmaznak, de nem tartalmaznak a szervezet számára  oly fontos rostokat és szénhidrátot, kivéve a cukrot a tejben (laktóz) és a mézben.

A növények szénhidrát és rosttartalma magas, elegendő fehérjét tartalmaznak, alacsony a zsír, koleszterin és étkezési sav tartalmuk. A sok fehérje, zsír, koleszterin,  étkezési sav, kén tartalmú aminosav mérgezőek a szervezetünk számára és ha naponta mérgezzük szervezetünket ezekkel a mérgekkel, akkor ennek az évek során következménye lehet.

Átlagban 70 év alatt veseműködésünk negyedét veszítjük el a magas állati fehérje  következtében. Minden alkalommal mikor megduplázzuk a fehérje bevitelünket, 50 %-kal nő a kalcium távozása  a vizeletünkkel, növelve a csontritkulás és vesekő  kialakulásának veszélyét. Az extra zsír könnyen elraktározódik szervezetünkben és ez elhízáshoz vezet  terhelve szerveinket, ízületeinket. Az izomsejten belül felhalmozódott zsír 2-­es típusú  cukorbetegséget okoz.

A többlet koleszterin szívinfarktushoz, agyvérzéshez vezet, elősegíti a rákos betegségek kialakulását. A kén tartalmú methioinen aminosavakat szervezetünk egy másik aminosavvá (homocysteine) alakítja, ami köztudottan rizikófaktora a szívinfarktusnak,  agyvérzésnek, a lábbeli artériák megbetegedésének, vérrögképződésnek, elmebaj,  Alzheimer kór és depresszió kialakulásának.

A kén táplálja a rákos sejteket és a bél  számára is káros, előidézhet súlyos colitist. Az állati termékek nagyon savas hatásúak és mi lúgosítani próbáljuk szervezetünket  lúgosító hatású gyümölcsökkel, zöldségekkel. A jobb egészség érdekében próbáljuk meg elkerülni szervezetünk rendszeres  mérgezését ezekkel az anyagokkal és törekedjünk az alacsony zsírtartalmú, teljes értékű növényi étrendre.




..........................

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
A weboldalt készítette és szerkeszti: Szalontai Teréz